28 oktober 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hervormde kerk verkoopt duizend broden voor Roemenië

Geplaatst op: 13 maart 2017

Dik duizend krenten- en suikerbroden zijn vorige week verkocht door vrijwilligers van de Hervormde gemeente (Grote Kerk). Met de opbrengst van 1800 euro is zo een goede stap gezet richting het streefbedrag van 4000 euro. Dit bedrag heeft de kerk nodig voor een diaconaal project onder Roma’s in Roemenië.

Met een donatie en 300 euro van de zalmverkoop met kerst is al meer dan de helft van het totaalbedrag binnen. Behalve huis-aan-huis zijn er ook op biddag flink wat broden verkocht op het kerkplein rondom de diensten. De werkgroep die geld inzamelt voor het project bezint zich momenteel op extra acties.

Het geld wordt gebruikt voor onkosten en materiaal van een werkgroep die in juli dit jaar afreist naar Roemenië. De vliegreis betalen de jongeren zelf. Voor het derde jaar op rij gaat deze zomer een club jongeren naar Reghin in het Roemeense Transsylvanië. Daar heeft stichting Phoneo een project lopen voor hulp aan behoeftige Roma’s. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de lokale Roma-kinderen een gedegen opleiding kunnen genieten. Vorig jaar is daar door de kerk een Kinderruimte onder handen genomen waar Roma-kinderen worden opgevangen. Daar is onder meer een speelbalkon gebouwd en elektriciteit aangelegd.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore