25 oktober 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het Anker stroopt mouwen op met NLDoet

Geplaatst op: 13 maart 2017

In en rond basisschool Het Anker was er zaterdag volop bedrijvigheid. 15 vrijwilligers waren o.a. bezig met reparaties, straat- en zaagwerk, beplanting en opruimwerkzaamheden. Dit alles in het kader van landelijke actiedag NLDoet van het Oranje Fonds.

Basisschool Het Anker heeft dit jaar voor het eerst meegedaan aan NLdoet, dat geldt als de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Behalve de volwassenen meldden zich ook een aantal kinderen die graag hun handen uit de mouwen wilden steken.

Volgens locatieleider Jaap Oudenampsen zijn er in één ochtend bergen werk verzet: “Er is voor iedereen wel een klus. Variërend van het vegen van het plein, het in elkaar zetten van kasten of repareren van een lamineerapparaat tot het planten van een beukenhaag op het plein. Er zitten ook vaders tussen met een eigen bedrijf zoals een stratenmaker, een gevelreiniger en iemand met een bouw- en timmerbedrijf. Zo maken we er met elkaar iets moois van.” Naast alle werkzaamheden was er ook tijd voor gezelligheid, een praatje links en rechts en een hapje en een drankje.

Oudenampsen is aan het eind van de ochtend helemaal in zijn nopjes. “Er worden op school vaker klussenochtenden georganiseerd. En meestal is de ochtend korter dan de klussenlijst lang is. Vandaag zijn alle klussen die we gepland hadden uitgevoerd.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore