23 oktober 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bodewes vertrekt uit Hasselt

Geplaatst op: 14 maart 2017

Scheepswerf Bodewes sluit de vestiging in Hasselt. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persgesprek op het stadhuis. Eerder zinspeelde directeur Thecla Bodewes al op een vertrek. Op de vrijkomende ruimte is straks plaats voor uitbreiding van Molenwaard. Op welke termijn Bodewes Hasselt verlaat, werd dinsdag nog niet bekendgemaakt.

Het vertrek is ook belangrijk voor de ombouw van de N331. Daardoor kan er een parallelweg worden aangelegd. Die takt aan op een nog te realiseren rotonde op de plek waar nu de t-splitsing Zwolle/Zwartsluis-Vaartweg is. Als er groen licht komt voor de ombouw van dit wegennetwerk dan zal Bodewes pas vertrekken. Verwacht wordt dat dit op zijn vroegst eind 2017 is.

Ongeveer dertig medewerkers van Bodewes verliezen hun werkplek in Hasselt, maar zij kunnen op de andere locaties van Bodewes blijven werken. “Mensen die altijd met het fietsje naar hun werk gingen zullen nu wat verder moeten reizen”, aldus Burgemeester Bilder die het ‘jammer’ vindt dat zo’n toonaangevend bedrijf uit Hasselt vertrekt. “Het is een icoon van Hasselt met die hoge torenkraan.”

Het bedrijf Thecla Bodewes Shipyards is afgelopen jaren sterk uitgebreid met werven in Meppel, Kampen en Harlingen. De betrekkelijk kleine werf in Hasselt is nu overbodig geworden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Bodewes vertrekt uit Hasselt”

Nightstore