1 december 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dancefestivals op Hessenpoort

Geplaatst op: 15 maart 2017

Met de aanwijzing van een nieuwe evenementenlocatie op Hessenpoort willen burgemeester en wethouders van Zwolle meer keuze bieden aan organisatoren van grote (dance)festivals. Nu is daarvoor alleen het terrein naast Scania beschikbaar. In 2015 heeft de gemeente het bestaande evenementenbeleid geƫvalueerd. Dat gaat uit van een goede balans tussen de beleving en reuring van de evenementen en de leefbaarheid van omwonenden en in de stad. Daarom is besloten dat in park de Wezenlanden vanaf 2017 dancefeesten niet langer toegestaan zijn.

Pilot
Organisatoren van (dance)festivals kunnen sindsdien terecht op het terrein op Voorsterpoort, naast Scania. Daar zullen dit jaar twee dance-events plaatsvinden: Kingdance op 27 april en Dance4Liberation op 5 mei. Dit is een verhard terrein, voor festivals die een groenere setting zoeken is er geen goed alternatief. Daarom hebben b en w een aanvullende locatie gezocht en gevonden aan de oostzijde van Hessenpoort.

Dit deel van Hessenpoort krijgt daarom tijdelijk een andere invulling. Dat kan, omdat de eerstkomende jaren nog niet alle beschikbare ruimte wordt benut voor nieuwe bedrijven. De gemeente stelt de locatie voor drie jaar beschikbaar en wil hier met een pilot ervaring op doen. Het terrein ligt ver genoeg van woningen (tenminste 500 meter) en heeft daarmee voldoende geluidsruimte voor grote festivals.

Klankbordgroep
Het mogelijke gebruik van dit gebied voor evenementen is besproken met ondernemersvereniging Hessenpoort en met Avifauna Zwolle. Zij worden betrokken in een klankbordgroep bij de organisatie wanneer het hier daadwerkelijk tot een evenement komt. Met deze werkwijze heeft de gemeente Zwolle goede ervaringen opgedaan bij eerdere evenementen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore