25 november 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schippersechtpaar zestig jaar in het huwelijksbootje

Geplaatst op: 16 maart 2017

Foto Joke Mulder/Brugmedia

Op 15 maart 1957 traden Henk Fernhout (83) en Annie den Boer (81) in de gemeente Kampen in het huwelijk. Burgemeester Bilder ging het paar op donderdag 16 maart persoonlijk gelukwensen met dit diamanten huwelijksjubileum in hun woning aan de Van Dedemlaan.

Henk en Annie groeiden beiden op in een schippersgezien. De ouders van beiden hadden een schip en voeren door Europa. Regelmatig kwamen beide families elkaar tegen in de haven. En zo leerden Henk en Annie elkaar kennen.

Tot aan hun huwelijk werkten Henk en Annie op het schip van hun ouders. Toen ze getrouwd waren kochten Henk en Annie een eigen schip. De lading bestond uit hout, steen, boomstammen, bieten, schelpen etc. Samen kregen zij vier dochters. Annie gaf haar kinderen de eerste jaren les aan boord. Later gingen de kinderen naar het schippersinternaat in Zwolle. Henk was toen lid van de oudercommissie van het internaat.

In 2000 vestigde het echtpaar Fernhout zich ‘aan vaste wal’. Henk is nog tot zijn 75ste jaar blijven varen maar éénmaal aan wal mocht hij graag helpen in de manege in Hasselt en ziekenbezoekjes afleggen. Met veel plezier oefent hij zij hobby modelbouw van vuurtorens uit. Annie zorgt nog steeds met liefde voor haar gezin en is gek op honden.

Het diamanten jubileum vierden Henk en Annie op 15 maart met hun kinderen, zes kleinkinderen, twee achterkleinkinderen, vrienden, familie en buren.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore