23 oktober 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Klezmeravond in De Schakel

Geplaatst op: 17 maart 2017

De Commissie van Vorming en Toerusting  Baak en Ichthuskerk organiseert vrijdag 24 maart een Klezmeravond in De Schakel. Medewerking is er van de band Kletsmoar. Typisch voor Klezmermuziek is de zeer expressieve melodie die zowel opgewekt kan klinken als tegelijk melancholisch of weemoedig.

Tijdens Joodse erediensten in de synagoge zong de voorganger, waarbij hij naar eigen gevoel en ideeën versieringen aanbracht in de muzikale tonen. Op deze manier probeerde hij voor gelovigen `de poorten van de Hemel` te openen.
Klezmermuzikanten imiteren op hun instrumenten  deze zangerigheid. Niet alleen in de synagoge maar ook op bruiloften en andere  feesten werd deze muziek gespeeld

Deze avond zal zang en muziek afgewisseld worden met joodse vertellingen door Olevine Visser. Ook deze verhalen zijn vol van humor, wijsheid en verlangen. In de pauze is er een kleine  proeverij van Joods hapjes. Toegang is gratis, bij de uitgang is wel een collecte voor de gemaakte kosten. Aanvang is 20.00 uur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore