24 oktober 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia ’28 moet punten pakken tegen koploper

Geplaatst op: 17 maart 2017

Olympia verloor vorige week van Hattem en gaat nu op bezoek bij SVI.

Olympia ’28 moet zaterdagmiddag aantreden tegen koploper SVI. Ondanks die zware tegenstander hoopt trainer Melchior Schoenmakers op een goed resultaat. “Daar gaan we altijd voor: of we nou tegen de nummer één of de nummer laatst spelen. We hebben de punten bovendien hard nodig”, zegt Schoenmakers, die aan zijn laatste seizoen in Hasselt bezig is.

Vorige week bleef Olympia ’28 tegen VV Hattem puntloos. “Daarover waren we teleurgesteld. In de uitvoering ging het mis. We kwamen niet de afspraken na die we hadden gemaakt. Bovendien speelden we heel slordig en leden we veel balverlies. We gaven de goals ook heel makkelijk weg, waardoor we nooit in ons spel kwamen. Het was een hele lastige wedstrijd”, blikt Schoenmakers terug.

Zaterdag hoopt hij op meer succes, ondanks dat het in Ittersum vermoedelijk niet zal meevallen. Olympia ’28 gaat wel redelijk compleet naar Zwolle, ook in de wetenschap dat Michel Klink vorige week zijn terugkeer vierde. “We missen wel Erik van der Kolk. Die heeft last van een peesontsteking in zijn knie, waardoor hij vermoedelijk nog wel een week of drie of vier gaat missen. Bij belasting krijgt hij vocht in zijn knie. Deze blessure kan alleen met rust genezen, maar het probleem is dat hij fysiek werk doet. Aan rusten komt hij niet echt toe. Vervelend voor hem en voor ons, want hij is een belangrijke steunpilaar.”

Olympia ’28 verloor voor de winterstop met 1-2 van SVI, dat toen ook al goed draaide. De Hasselters kwamen voor, maar in de slotfase gingen de Ittersummers toch met de overwinning aan de haal.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore