27 november 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Gezellig druk’ in De Baak

Geplaatst op: 18 maart 2017

“Een gezellige drukte”, zegt Cees Hettema. Voor de veertiende keer vindt vandaag de Roemenië Actiedag plaats in De Baak. “De mensen stonden al voor de deur te wachten. Het is inmiddels een traditie geworden binnen onze kerkgemeenschap. Maar er komen ook wel mensen van buiten De Baak.”

De Hasselter middenstand draagt ook haar steentje bij aan de Actiedag: “Zij hebben veel prijzen voor het rad van avontuur geschonken.” Hettema hoopt aan het eind van de dag de balans op te kunnen maken met een opbrengst van zon 3800 à 4000 euro.

“Daarvan blijft niks aan de strijkstok hangen”, merkt hij op. “We gaan alle eurocenten die hier vandaag opgehaald worden er zelf heen brengen. Eind mei gaan we weer, met een groep van een man of vier.”

Het geld wordt besteed aan de dokterspost, die de commissie een aantal jaar geleden bouwde in Roemenië. “Je moet een kop en een staart hebben, maar wij zijn nog bezig met het middenstuk”, zegt Hettema. “Elk jaar gaan we wel een keer of drie, vier. Vorig jaar is er een ouder-kindreis geweest. Ouders konden er toen met hun kinderen naartoe. Dat was voor de jeugd geweldig om te zien. Een stukje bewustwording hè. Ze weten nu waarvoor ze vandaag bezig zijn.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore