25 oktober 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tienduizend euro voor aanpassen leeszaal

Geplaatst op: 19 maart 2017

Bibliotheek en SCAB krijgen een bijdrage van € 10.000,- van het Oranje Fonds voor het aanpassen van de leeszaal van de bibliotheek.  Door het verwijderen van de tussenwand en het plaatsen van een glazen schuifwand krijgt de leeszaal weer een open en toegankelijk karakter.

Als eerste stap op weg naar een soort van ‘Kulturhus’ in Hasselt is de ruimte in de bibliotheek (voormalige leeszaal) weer geschikt gemaakt voor activiteiten van SCAB. De ruimte heeft door wat kleine ingrepen al een warmer en gezelliger uitstraling gekregen. Ook de tuin aan de voorkant en zijkant heeft al een metamorfose ondergaan, dankzij de grote inzet van vrijwilligers.

Verdere vervolgstappen, zoals het verwijderen van de tussenwand, kunnen nu dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds, gezet worden. “We hopen, daar zo snel mogelijk na de feestweek van de SCAB ( 21-25 maart) mee te beginnen. Om het gehele project te kunnen uitvoeren hebben we nog wat financiering nodig, daarvoor gaan we binnenkort een kunstveiling organiseren”, laat SCAB weten.

“Dit project brengt mensen bij elkaar en vergroot zo de saamhorigheid binnen de samenleving. Dat is precies waar het Oranje Fonds zich voor inzet. We steunen dit bijzondere project dan ook graag met deze bijdrage”, zegt directeur Ronald van der Giessen van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore