24 oktober 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuws sluiting werf verrast personeel

Geplaatst op: 20 maart 2017

TB Shipyards/Bodewes komt binnenkort met duidelijkheid over de ontstane verwarring onder het personeel in Hasselt. Dit zegt het bedrijf in reactie op de vraag waarom werknemers via de media moesten vernemen dat de werf in Hasselt eind 2017/begin 2018 gaat sluiten.

Vooralsnog laat directeur Thecla Bodewes via een woordvoerder weten nu nog ‘geen commentaar’ te willen geven over deze onduidelijke situatie.

Bij monde van burgemeester Bilder werd het nieuws over de sluiting dinsdag naar buiten gebracht. Hij meldde daarbij dat de banen van de 42 medewerkers in Hasselt niet in gevaar zijn. Zij zouden hun werk kunnen voortzetten op een andere werkplaats binnen het bedrijf. TB Shipyards heeft werven in Kampen, Meppel en Harlingen.

Medewerkers van de Hasselter werf hebben vanuit de bedrijfsleiding officieel nog niets vernomen. Ook de precieze consequenties van de sluiting zijn voor hen dus nog niet bekend. Medewerkers wisten wel dat de werf op termijn zou sluiten, maar werden verrast door de berichtgeving in de media.

Persvoorlichting van de gemeente Zwartewaterland bevestigt desgevraagd niet voor haar beurt te hebben gesproken met het inlichten van de pers. De gemeente spreekt van een gecoördineerd plan om dit ook namens Bodewes wereldkundig te maken. Ook de gemeente heeft inmiddels vernomen dat personeel nog niet was ingelicht vanuit Bodewes zelf. Over het hoe en waarom verwijst de gemeente logischerwijs naar de botenbouwer.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore