21 oktober 2020 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Cultuurjubileum voor ‘culturele hoofdstad’

Geplaatst op: 21 maart 2017

Met de onthulling van een nieuw doek aan de muur van de bibliotheek werd dinsdagavond de jubileumweek van SCAB afgetrapt. Het doek, gemaakt door Heleen Schaapman, laat zien wat de activiteiten van SCAB zijn.

In een toespraak liet voorzitter Johannes Huisma zien wat er de afgelopen 25 jaar passeerde. “We hebben een keer wadlopen georganiseerd. Eten anders stond heel lang op het programma, dat gaan we aan het eind van de week weer doen.”

Bekende gezichten kwam langs in Hasselt, de afgelopen 25 jaar. Zo was Klazien uit Zalk eens van de partij, maar ook de Belgische schrijver Herman Brusselmans liet zijn gezicht zien. Ook organiseerde SCAB lezingen, filmavonden en cursussen. “We hebben ook een werkgroep die ‘muziek en theaterdingen’ organiseert”, merkte Huisma op.

De openingsavond werd gehouden in de bibliotheek, waar SCAB ooit begon en nu weer terugkeert. “Dat je hier terug bent bij af, is een felicitatie waard”, merkte burgemeester Bilder op. “Het is een goede match om op deze plek de activiteiten samen te brengen.”

Hasselt is volgens de burgervader verplicht aan haar stand om de cultuur in stand te houden. “Hasselt is de culturele hoofdstad van onze gemeente”, vond Bilder, wat hem applaus opleverde. Na het zilveren jubileum is het volgens hem nu ‘tijd om voor goud te gaan’.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore