24 oktober 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vrijwilligers Hazelaar in het zonnetje

Geplaatst op: 21 maart 2017

De zo’n 120 vrijwilligers van de Hazelaar werden dinsdagavond in het zonnetje gezet. “We hebben meer vrijwilligers dan bewoners”, lacht Monique Platel. “Want er wonen 63 mensen in de Hazelaar.”

De gemengde groep van zowel jongeren, maar toch voornamelijk gepensioneerden, werd getrakteerd op een Oosters buffet en een verrassingsoptreden van een bijzonder koor. Dat komt van de IJsselheemvestiging Theodora Vos de Wael in Zwolle. “Het bestaat uit dementerende ouderen en hun mantelzorgers”, vertelt Platel. “Veel van onze vrijwilligers herkennen zich ook in die mantelzorgers.”

Het koor is redelijk stabiel, zegt de welzijnsconsulent. “Het is wetenschappelijk bewezen dat het lerend vermogen blijft. Met zingen doe je juist een beroep op het leervermogen, de andere hersenhelft.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore