20 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Het Anker lopen voor ‘water’

Geplaatst op: 22 maart 2017

Foto's Gerrit Slurink

38 leerlingen van de groepen 7 en 8 van CBS Het Anker hebben woensdag meegedaan met de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’. De kinderen liepen elk met zes liter water in een rugzak een route van zes kilometer.

Wandelen voor water is een landelijk evenement rondom de VN Wereld Water Dag. De afstand van zes kilometer is een gemiddelde afstand die veel leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks moeten lopen voor schoon drinkwater. De kinderen van Het Anker hebben op deze manier zelf ervaren hoe het is om met water te moeten lopen. Maar ook het besef dat het niet overal op de wereld vanzelfsprekend is dat er voldoende en schoon drinkwater is.

De opbrengst van de loop gaat naar een waterproject in Liberia. Conflicten en Ebola hebben ervoor gezorgd dat veel scholen in Liberia geen goed functionerende waterpunten en sanitaire voorzieningen meer hebben. Er is dringend behoefte aan schoon en veilig drinkwater voor schoolkinderen. Het doel is om bij iedere school daar een waterput aan te leggen.
De bijdrage aan dit project vanuit CBS het Anker is het mooie bedrag van € 1242,15 geworden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour