4 december 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kalkovenbrugje vervangen en verplaatst

Geplaatst op: 23 maart 2017

Het Kalkovenbrugje krijgt mogelijk een nieuwe plaats in Hasselt. Wethouder Dick Visserman meldde dat donderdagavond in de raadsvergadering. Daarin werd over een nieuwe Kalkovenbrug gesproken. Die komt er, en mag twee ton gaan kosten.

Bij de grote beurt voor Hasselter bruggen in 2014 was er niet de noodzaak om de brug te vervangen, volgens Visserman. “In 2016 moesten we een paar keer de brug bedienen. Toen kwamen de gebreken naar voren en bleek de brug alleen rechtop te kunnen met kraanwerk.”

Uit veiligheidsoverwegingen komt er daarom nu een nieuwe brug. “Voor schepen met masten wordt het alleen maar eenvoudiger”, belooft Visserman.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore