27 januari 2021 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe inzamelingsactie Voedselbank

Geplaatst op: 23 maart 2017

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden op zaterdag 1 april a.s. van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. Inzamelingsacties zijn hard nodig! Ondanks dat de economie herstelt, geldt dat niet voor iedereen. Er blijft een groeiende groep gezinnen, die zich, buiten hun schuld, gedwongen zien deze zware stap te nemen om een beroep te doen op de Voedselbank.

Daar komt ook nog bij dat er een toename is van het aantal vluchtelingen in de gemeente Zwartewaterland, die ook haar verantwoordelijkheid moet nemen bij het opnemen daarvan. Dit leidt ook tot extra vraag naar voedselpakketten. Daardoor kan de Voedselbank de aanvragen steeds moeilijker aan. Het beschikbare voedsel moet over een nog steeds groeiende groep worden verdeeld.

Om komende tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals pasta’s, rijst, meel, blik- of potgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag en bak- en braadproducten in een fles.

Om klanten van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten, de Boni en de Emté in Hasselt, de Boni en de Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis, flyers uit met daarop de benodigde producten die bij betreffende supermarkt gekocht kunnen worden. U kunt dan, als u daarvoor openstaat, één of meerdere van deze producten kopen en deze inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang. Ook bestaat de mogelijkheid om i.p.v. producten een gift te doen in de daarvoor bestemde bus.

Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op het bankrekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van de St. Voedselbank Zwartewaterland. De vorige keer hebben wij gezien wat een dergelijke actie in Zwartewaterland doet. Het werd een groot succes.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Nieuwe inzamelingsactie Voedselbank”

  1. Neemt de organisatie ook DE punten in, waarmee pakken koffie beschikbaar komen voor de Voedselbank?

Nightstore