30 november 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Uitbreiding Molenwaard kan van start

Geplaatst op: 23 maart 2017

Het traject voor de uitbreiding van jachthaven De Molenwaard kan van start. Daarvoor gaf de raad donderdagavond groen licht. “De ambitie van zowel gemeente als provincie is meer recreatie. Hier komen een aantal mogelijkheden (met het vertrek van Bodewes, EK) bij elkaar”, aldus burgemeester Bilder.

Die noemde het vertrek van Bodewes ‘uit historisch perspectief jammer’. Om die reden vroeg ChristenUnie-voorman Tamme Spoelstra of er iets te doen is met het ‘Industrieel Erfgoed’. “Is het mogelijk om iets te behouden of iets te doen met naamgeving?”, vroeg hij aan Bilder.

Raadsleden toonden zich enthousiast over de ontwikkeling. “Hasselt heeft te maken met parkeerproblematiek. Mogelijk kunnen we dat naar de buitenkant verplaatsen?”, vroeg VVD’er John Smits. CDA-raadslid Selles pakte dat groter aan: “Misschien kunnen er ook bussen parkeren. Wij verwachten met die mooie nieuwe binnenstad enorm veel toeristen.”

Iets behouden als industrieel erfgoed wordt lastig, merkte de burgervader op. “De weg die we aan willen leggen, is wel zo ongeveer op de plek waar nu de gebouwen staan.” Hij voegde eraan toe dat de wens om het parkeerprobleem aan te pakken gedeeld wordt door het college. “Dit is een kans om dat probleem aan te pakken.”

 

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore