22 oktober 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Burgemeester opent Historisch Centrum Hasselt

Geplaatst op: 24 maart 2017

Burgemeester E. Bilder opent 31 maart in het Oude Stadhuis het geheel vernieuwde Historisch Centrum Hasselt. Toen de Historische Vereniging Hasselt deze kamer van de gemeente Hasselt in gebruik mocht nemen, was deze nog in de staat van de jaren zestig uit de 20e eeuw.

In die tijd werden balken weggewerkt en platen tegen het plafond aangebracht. Voor de bogen in de muren werden nieuwe muren geplaatst, zodat het geheel er strak uitzag. De oorspronkelijke paneeldeuren werden van platen voorzien en blank gelakt.

Dankzij subsidie van de Provincie Overijssel en zelfwerkzaamheid van leden van de vereniging kon de kamer in zijn oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Tevens werden vitrines geplaatst. Die zijn dit jaar ingericht met als thema De scheepvaart. Vrijdag is het dan zover. De opening is voor de leden van de vereniging en genodigden.

Om 17.30 uur kan iedereen een kijkje komen nemen.

Vanaf 1 april zal het Historisch Centrum Hasselt (HCH) van maandag tot en met zaterdag geopend zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore