30 november 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Grote brand in Genemuiden

Geplaatst op: 24 maart 2017

Aan de Burgemeester ten Veldestraat in Genemuiden heeft vrijdagavond een grote brand gewoed bij een bedrijfpand. Daarbij is asbest vrijgekomen. In de schuur lagen boten en riet. Iets over 20.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De rookonwikkeling was in een brede regio te zien en de brandweer rukte met groot materieel uit. Daarbij kwam er hulp uit Hasselt en Zwolle. Bewoners van vijftien woningen moesten hun huis verlaten. Zij konden zich ’s avonds melden op ’t Olde Staduus.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De brandweer adviseerde om ramen en deuren te sluiten en de ventilatieroosters dicht te doen. Ook werden straten in het centrum afgezet om het publiek op afstand te houden. Veel later ontvingen veel Genemuidenaren ook een NL-Alert bericht. Ook uit Meppel en Stadshagen kwamen berichten binnen van mensen die een NL-alert over de brand kregen. Rond 20.45 uur, vlak na het sein brandmeester, kwam er opnieuw een NL-Alert.

De brand brak vrijdag aan het einde van de middag uit. Meteen was er veel rookontwikkeling. Na 19.00 uur werd dat minder. Beelden van de brand vanavond ook in Hart van Nederland bij SBS6. Een cameraploeg was aanwezig.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore