27 oktober 2020 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Spareribskoning’ ziet Hasselt opbloeien

Geplaatst op: 24 maart 2017

Vanuit de hele regio komen liefhebbers naar de ‘spareribskoning van Zwartewaterland’, zoals Wim Vos van De Compagnie zichzelf heeft gekroond. En wie bij de ‘supermalse’ spareribs een biertje wil drinken, zit bij Vos ook goed. Meer dan honderddertig speciaal bieren heeft hij in huis. De horecaman ziet ondertussen dat Hasselt de goede weg heeft ingeslagen.

Tien jaar is Vos kroegeigenaar aan de Prinsengracht. Min of meer in een opwelling kocht hij het pand dat stamt uit 1700, maar ondertussen is hij op en top horecaman. En wie De Compagnie alleen van vroeger kent, herkent het etablissement ongetwijfeld niet meer. “Toen ik het kocht was het een klassieke bruine kroeg. Een old fashioned café met stenen tegels en een wat donker interieur. Beetje bij beetje ben ik het gaan opknappen, met de grote restyling van twee jaar terug als hoogtepunt.”

De Compagnie is nu een zaak die past bij deze tijd. Niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook met het aanbod. Meer en meer ontdekken eters dat het café ook wat dat betreft iets heeft te bieden. Met de spareribs als lokker. “Honderd tot tweehonderd kilo vlees per week gaat er door, in het hoogseizoen nog meer. Uit Vollenhove, Blokzijl, Zwolle en natuurlijk Zwartewaterland komen ze op de ribs af. Waarom dat is? Dat is natuurlijk het geheim van de smid. Ze zijn supermals, goed gegaard en voorzien van een heerlijke marinade. Maar hoe we dat doen, blijft geheim.”

Minder geheimzinnig is Vos over de indrukwekkende voorraad bier. Een wand staat vol met namen van bieren van over de hele wereld, maar de muur is niet groot genoeg voor het hele assortiment. “Het leuke is dat mensen vaak om iets aparts vragen, wat niet op de kaart staat. Bieren die vijf of jaar tien hebben liggen rijpen. Zelf vind ik dat ook het leukste om te verkopen. Na de restyling ben ik met speciaal bier begonnen. Eerst drie, toen 8, twintig, veertig, tachtig…als ik wat doe, wil ik het goed doen”, glimlacht Vos. Ook heeft hij bijvoorbeeld verschillende soorten jenever in huis.

Met onder meer Hassailt in aantocht, moet het een goed jaar worden voor De Compagnie. Hij heeft de stad sowieso zien groeien de laatste jaren. “De mensen blijven veel meer in Hasselt voor de inkopen en de horeca. Ze gaan volgens mij minder snel naar Zwolle. Dat is een hele goede zaak. Mede daardoor bloeit de stad langzaam, maar wel zeker op. We hebben de stijgende lijn te pakken.”

Vos pakte sinds zijn komst ook al de toiletten en de keuken aan. Grote plannen heeft hij voorlopig niet, zegt hij met een blik naar buiten, waar het terrasseizoen zo langzamerhand aanbreekt. “Dat is nog wel iets wat in mijn hoofd zit: nieuw meubilair voor het terras”, zegt Vos. Het uitzicht doet daar de rest van het werk. Omringd door de Prinsengracht en prachtige panden moet de toerist ongetwijfeld vallen voor Hanzestad Hasselt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “‘Spareribskoning’ ziet Hasselt opbloeien”

  1. We komen uit Deventer en gingen afgelopen februari naar een toneelavond en op advies van mijn tasjesbuurvrouw uit de Deventer binnenstad hebben we spareribs gegeten bij dit gezellige restaurant. Hmmmm zó lekker!Niks teveel gezegd!! Voor herhaling vatbaar!

Nightstore