28 november 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vrolijke noten bij open dag Irene Hasselt

Geplaatst op: 25 maart 2017

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel

Muziekoptredens, workshops en een heuse speurtocht: er was zaterdagmiddag genoeg te beleven bij de open dag van Christelijk Fanfarekorps Irene. In het clubgebouw aan de Eikenlaan konden belangstellenden kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en gaf het opleidingsconcert een veelbelovend optreden. Wie betovert raakte door deze muzikale gezelligheid kon zich bovendien opgeven voor tien gratis muzikale lessen. Met dit concept weet het fanfarekorps al enige tijd veel nieuwe leden te werven.

Iedereen in Hasselt kent dit fanfarekorps natuurlijk. De door de straten voortbewegende marchingband is een graag geziene band bij tal van evenementen en ook het orkest, de drumband, het opleidingsconcert en de notenkrakers laten dikwijls hun muzikaliteit horen. Ankie Kamphof, leerlingbegeleidster en het aanspreekpunt van deze open dag, vertelt over de vereniging. “Irene bestaat dit jaar 60 jaar, dus het is een extra feestelijk jaar voor ons. Inmiddels hebben we 120 leden, van jong tot oud. Met 7/8 jaar, als ze kunnen lezen, kunnen ze beginnen en de oudste leden van de vereniging zijn boven de 70.” Maar, vervolgt ze snel, “die hoeven natuurlijk niet meer mee te marcheren op straat.”

Om nieuwe leden te werven maakt de vereniging al enige tijd gebruik van het concept waarbij 10 gratis muzieklessen worden aangeboden. Deze lessen kunnen individueel gegeven worden, maar ook in groepsverband. Vaak wordt al snel duidelijk of deze nieuwelingen geschikt zijn want, zo vervolgt Kamphof, “in het ene kind zit nu eenmaal muziek en in de andere niet. Hoe jammer het ook is, sommigen kunnen beter blijven volleyballen,” lacht ze. Niet alleen met de gratis muzieklessen wordt getracht nieuwe leden te werven, de vereniging is deze week ook langsgegaan bij de basisscholen van Hasselt. “We hebben op verschillende scholen muziekles gegeven. Hiermee willen we de kinderen enthousiast maken om ook een instrument te gaan bespelen. Hopelijk zien we enkele van deze kinderen hier vanmiddag terug!”

Aan de vereniging zelf zal het niet liggen: de sfeer is gemoedelijk en ook een grap mag niet ontbreken. Met het optreden van het opleidingsconcert wordt bovendien duidelijk dat de leerlingen in staat zijn om in korte tijd een horenswaardig optreden te geven. Her en der gaat er weleens wat fout, maar dat is niet erg. Ze zijn er om te leren. Heb je deze open dag gemist, maar wil je je wel graag opgeven voor de tien gratis muzieklessen? Stuur dan een e-mail naar leerlingbegeleider@irenehasselt.nl en ontdek of jij het in je hebt!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore