27 januari 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Koffiedick’ deelt zijn passie met Hasselt

Geplaatst op: 27 maart 2017

Zoals meer mensen maakte Dick Drost wat omwegen voor hij zijn passie vond. Voor hem is dat de wereld van koffie en thee. Met zijn winkel Koffiedick & Dickthee en bedrijf Drost Koffie deelt hij sinds 2015 met veel enthousiasme zijn liefde voor mooie koffie- en theeproducten.

Het is een fraaie lentemiddag, ook in zijn zaak aan de Keppelstraat. Na de lunch druppelen verschillende klanten binnen. Verschillende aroma’s mengen zich in de ruimte. Qua geur wint de thee het van de vacuümverpakte koffie. Een dame is op zoek naar gemberthee. In de supermarkt kon ze het niet vinden, bij Drost in de zaak vangt ze geen bot. Een gearomatiseerde mix van sinaasappel- en gemberthee gaat de tas in als ze de winkel verlaat.

De passie voor de producten heeft Dick ook de nodige kennis opgeleverd die hij deelt met zijn klandizie. “Zo vertel ik mensen regelmatig dat als ze groene thee zetten, er geen kokend water op geschonken moet worden. De thee verbrand dan waardoor het bitter wordt.”

Thee werd een logisch onderdeel in zijn onderneming, die vooral met koffie begon. “Wil je een mooie anekdote horen? Dick pakt een antiek koffiemolentje van Peugeot uit de vitrine. Deze molen zag mijn moeder staan in de winkel van haar zus en die wilde ze graag hebben.” Dicks tante verkocht van alles in de AGDA (Alles Goedkoper Dan Anderen) in Hasselt, zo ook deze molen voor 100 gulden. Dat was moeder Drost, toen nog zwanger van Dick, te gortig. “Maar toen werd ik geboren en kwam mijn tante met een kraamcadeau aanzetten: deze koffiemolen.” Vervolgens lustte hij er op jonge leeftijd al pap van. “Ik dronk al koffie toen ik vier was. Vandaar mijn rode baard”, grapt hij.

Qua loopbaan nam Drost een route van schilder naar een kantoorbaan bij een producent van zonweringen totdat hij acht jaar geleden bij Douwe Egberts aan de slag ging. En nog steeds werkt hij daarvoor vier dagen per week als operator. Hij voorziet zakelijke klanten in de regio Zwolle van koffie onderhoudt de machines. “Het is een leuke baan, ze willen mij ook graag houden, maar de groei is er wel uit.” Zo ontstond het plan in 2015 om zelf met koffie de boer op te gaan. “Fijn, want ik heb geen concurrentiebeding en heb mijn plannen open besproken met mijn leidinggevenden.”

In de zaak staat een volle wand met uiteenlopende koffie- en theevariëteiten. Daarbij voorziet hij ook in allerlei artikelen voor verschillende zetmethodes. Dick heeft in een hoek zelfs een koffiebrander staan waarmee hij ook zelf gebrande koffie kan aanbieden.

Als Drost Koffie levert hij de particulieren en maar ook Hasseltse bedrijven als Trendy Candy en Scheepsreparatie Zwartewater. De winkel Koffiedick & Dickthee is nu bijna een jaar open, op vrijdag en zaterdag.

Deze middag verwelkomt Dick een andere enthousiaste klant in de zaak. Jo Langenberg van feestlocatie Deel Vier uit Baarlo, Zwartsluis komt langs om haar koffievoorraad aan te vullen. “Voor de perculator? Dan nemen we deze toch weer?” Terwijl Dick in porties de bonen maalt, vertelt Langenberg waarom ze graag zaken doet met Drost Koffie. “Ik heb hem ontmoet op een netwerkbijeenkomst en had direct een klik met Dick. We spreken dezelfde taal. Daarnaast werk ik graag samen met andere lokale ondernemers uit de buurt.” En dat Langenberg tevreden is met de koffie, spreekt voor zich.

Dick droomt er van om zijn werkzaamheden voor Drost Koffie op termijn uit te kunnen bouwen. “Het is hard werken. Maar ik vind het mooi dat ik deze zaak zelf van de grond heb opgebouwd. En ik kan zeggen: ‘het staat’. Dat krijg ik ook terug van mijn klanten en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore