27 oktober 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kunstenares en nagelstyliste tegelijk

Geplaatst op: 30 maart 2017

Nathalie van den Belt exposeert vanaf 8 april twee maanden in de expositieruimte van het Oude Stadhuis. De inwoner van de Ridderstraat toont haar pasteltekeningen. Ondertussen is ze ook een nagelstudio begonnen. “Portretten tekenen op nagels lijkt me fantastisch”, zegt ze om duidelijk te maken dat beide ambachten minder ver uit elkaar liggen dan gedacht.

Nathalie tekende als kind al veel, maar vanwege het gezinsleven kwam de hobby wat op de achtergrond. Sinds 2013 is ze weer serieus bezig. Pastelkrijt is voorlopig haar materiaal. “Het zachte uiterlijk dat je daarmee kunt maken, spreekt me aan. Je kunt heel fijntjes werken. Verf is veel harder. Dat materiaal heeft soms ook voordelen. Ik heb bijvoorbeeld boten getekend in pastelkrijt, maar daarvoor is verf meer geschikt. Daarmee kun je iets net wat scherper neerzetten. Met pastelkrijt maak ik vooral portretten van kinderen, volwassenen en dieren.”

Dat is ook de hoofdmoot van de expositie in de maanden april en mei. “Spannend”, vindt ze. “Ik heb een keer meegedaan aan de expositie Hasselts Oogst bij de Kalkovens, maar dit is de eerste keer dat ik alleen exposeer. Dan ben je toch benieuwd wat de mensen ervan vinden. Ik hou ook helemaal niet van in het middelpunt van de belangstelling staan. Aan de andere kant teken je natuurlijk ook omdat je het mensen wilt laten zien.”

Komende maandag begint ze met de opbouw van de expositie in het Oude Stadhuis. De werken staan klaar in haar atelier, met prachtig uitzicht op het Zwarte Water. Voordeel van pastelkrijt is ook de snelheid. “‘Alweer een schilderij klaar?’, vragen mensen wel eens verbaasd, maar het zijn tekeningen. De laatste tijd teken ik veel portretten in opdracht. In combinatie met de nagelstudio ontzettend leuk om te doen. En het lijkt me prachtig om kleine kunstwerkjes op nagels te maken.”

Meer informatie over de kunst van Nathalie op www.portretuniek.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore