22 oktober 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tasttoe verstuurt koeken door heel Nederland

Geplaatst op: 30 maart 2017

“Nou tast toe…”, zegt Erik Poetsma in de keuken van zijn woning aan de Ridderstraat. Met die drie woorden combineert hij goed gastheerschap met de naam van het bedrijf dat hij samen met Sanne Snoek runt. Het stel verkoopt koeken en brownies via de post én verzorgt high teas en hapjeschalen binnen Zwartewaterland. En dat naast hun dagelijkse werk.

Poetsma staat voor de klas op Het Anker en Sanne werkt bij een overheidsorganisatie in Zwolle. In de avonduren en in het weekeinde bakken ze zes verschillende koeken die ze per post door heel Nederland versturen. “We hebben zelfs een bestelling uit Bulgarije”, lacht Erik. De wereld is immers klein via internet. En dat terwijl ze nog geen jaar bezig zijn met www.tasttoehasselt.nl. “Sanne bakt heel graag en het is altijd lekker. Ze bakte zoveel dat we vaak zeiden: nu maar eens een weekje overslaan. Vermoedelijk bedachten we op het terras van De Compagnie dat we er eigenlijk iets mee moesten doen.”

Dat iets kreeg concretere vormen toen ze in de regio Amsterdam iemand spraken die brownies bakte en die per post verzond. Van hem kregen ze de zegen om ook zoiets te doen. “Aanvankelijk was onze gedachte vooral om high tea aan te bieden. Deze ontmoeting zette ons op een andere spoor. We lieten een logo ontwerpen en gooiden een website in de lucht. Voordat we het wisten kwamen de bestellingen binnen. Kort daarop, met de feestdagen in het vizier, ging het ineens heel hard”, vertelt Erik.

De doosjes koek gingen als de bekende zoete broodjes over de digitale toonbank. Voorzien van een logo dat verwijst naar de Ridderstraat, de voormalige paardenhobby van Sanne en een gezellig kopje thee of koffie drinken. Sanne: “Vaak doen mensen onze koeken cadeau aan iemand. Die krijgen ze dan voorzien van een kaart thuisgestuurd in een verpakking met zes, twaalf of achttien stukjes. De reacties zijn altijd positief, soms heel lief. Mensen vinden de producten lekker en we hebben nog geen één klacht gekregen.”

Naast de postverzending verzorgt het stel in Zwartewaterland en directe omgeving ook high teas en hapjesschalen voor feestjes en partijen. Dan maken ook scones en sandwiches deel uit van het assortiment. “Dat loopt heel leuk. Soms is het wel druk, omdat we er allebei een baan naast hebben. Sanne is meestal het eerste thuis. Die bekijkt de bestellingen en doet de verzending. Mensen hebben dan de volgende dag hun bestellingen thuis”, legt Erik uit. De eerste contacten met horecazaken zijn ondertussen ook al gelegd.

Beide zijn heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Zijn baas als onderwijzer zal Erik niet snel opgeven, maar een droom heeft hij wel. “Een winkel lijkt me geweldig”, glimlacht hij. “Maar we hoeven momenteel niet rond te komen van Tasttoe. Het is vooral een leuke manier van ontspanning waar we allebei aan werken. Ik leg vooral contacten en Sanne bakt. En het is heel leuk om te merken dat mensen zo enthousiast zijn.”

Kijk voor meer informatie op www.tasttoehasselt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore