25 oktober 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schoolstrijd op het voetbalveld

Geplaatst op: 4 april 2017

Dit meisjesteam van de PWAS viel vorig jaar in de prijzen. Foto: Piet Bonhof

Veel scholieren in Hasselt leven er al weken naar toe: het grote schoolvoetbaltoernooi. Woensdagmiddag treffen de schoolteams elkaar op sportpark ’t Hoenbroeck. Bart van der Steege coördineert al tien jaar het toernooi. Hij blikt vooruit op feestelijke middag en tevens een grote vrijwilligersklus.

Twintig scheidsrechters, tien kantine-medewerkers en een klussenclub die alle velden prepareert. Deze vrijwilligers van Olympia’28 maken het weer mogelijk dat de schoolteams om de plaatselijke eer kunnen strijden. “Een flinke klus iedere keer weer”, vertelt Van der Steege. Hij heeft met zijn team een stipt schema opgesteld zodat op elk veld tussen elke wedstrijd maar één minuut rusttijd zit. “Dit jaar hebben we een gelijk aantal jongens- als meisjesteams: beide 24. Verschil met vorig jaar is dat we wedstrijd iets kunnen verlengen van twaalf naar veertien minuten per wedstrijd. Mooi, want hoe meer speeltijd hoe beter.”

Zowel bij de jongens als de meisjes wordt er gestreden in drie klasse-categorieën: groep 3/4; groep 5/6 en groep 6/7. Naast de podiumplekken in de verschillende categorieën wordt er ook weer gestreden om de grote wisselbeker voor de beste school. “Hoe we dat uitrekenen gebeurt via een ‘toverformule’ waar ik geen uitspraak over kan doen. We willen graag dat de uitreiking aan het eind spannend is, en dat mensen het niet zelf kunnen uitrekenen”, aldus de coördinator. De afgelopen jaren zijn alle basisscholen er wel eens met de wisselbokaal vandoor gegaan. “De Toermalijn maakt dit jaar een goede kans verwacht ik. Zij maken veel werk van de trainingen.” Aan het eind van morgenmiddag zal duidelijk zijn of die voorspelling uitkomt.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore