27 oktober 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Concert met orgel en trombone

Geplaatst op: 6 april 2017

Op 22 april wordt het volgende concert in de serie “Klassiek op Zaterdagmiddag” uitgevoerd door Evan Bogerd (orgel) en Matthijs van der Moolen(trombone). Het vindt plaats in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan en begint om 16.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en de toegang is vrij. Wel wordt een vrije gift ter bestrijding van de onkosten van harte aanbevolen. Na het concert bestaat de mogelijkheid om nog even na te kaarten aan de bar in de Schakel.

Evan Bogerd(1993), sinds kort wonend in Hasselt, begon  met voorbereidende orgellessen bij Herman van Vliet. Momenteel is hij bezig zijn masterstudie af te ronden bij Jos van der Kooy aan het Haags conservatorium. Hij heeft in Altenberg(D) masterclasses in improvisatie gevolgd en Max Reger concerten in de Amsterdamse Westerkerk gegeven. Hij is organist van de Grote-  en Ichthuskerk alhier en heeft verschillende cd’s op zijn naam staan. Op you tube staat een bekwame improvisatie over het Baantjer thema van hem.

Matthijs van der Moolen(1994) is trombonist, liefst in historische uitvoer prakrijk. Hij beschikt over een aanzienlijk aantal historische schuiftrompetten uit vooral de 19de eeuw. Matthijs is nog bezig met zijn masteropleiding eveneens aan het Haags conservatorium. In 2016 heeft hij zijn bachelor gehaald. Hij speelt in verschillende ensembles en orkesten. Met zijn Castello Consort richt hij zich speciaal op de muziek van de 17de eeuw.

Samen hebben ze concerten in de Westerkerk van Amsterdam verzorgd met werk van componisten uit de 20ste eeuw o.a. Bernhard Krol, Gardner Read en Petr Eben. In Hasselt openen en besluiten ze samen met een Invocation van Petr Eben. Daartussen in  wordt afwisselend solo en samen geconcerteerd met werk van Bach, Hindemith en Guilmant waarbij Evan ook nog een improvisatie ten beste geeft. Al met al een zeer gevarieerd concert.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore