22 september 2020 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gehavend Olympia moet punten pakken tegen concurrent VEVO

Geplaatst op: 7 april 2017

Olympia '28 moet de strijd aangaan tegen VEVO. Foto Martien Wursten

Olympia ’28 begint morgen aan de eerste van vijf finales. Directe concurrent VEVO uit Veessen komt naar Hasselt. Alle zaak om punten te pakken, maar zoals het hele seizoen al moet Melchior Schoenmakers het weer doen met een gehavende selectie. “Donderdag stonden we ook weer met tien man op het trainingsveld. Dat is gewoon heel lastig”, zegt de trainer.

Van der Kolk, Van Milligen, Klunder, Harold van dijk en Bertus Finke zitten bijvoorbeeld in de ziekenboeg. De laatstgenoemde aanvaller is niet alleen geschorst, maar heeft ook last van zijn rug. Steunpilaar Van der Kolk is zeker nog een aantal weken uit de roulatie. “En inderdaad, we belanden in een cruciale fase. We spelen alleen nog maar tegen directe concurrenten en dat betekent dat er dubbele punten zijn te verdelen. Dan wil je natuurlijk een fitte selectie hebben, zodat je goed kunt trainen, maar dat zit er momenteel niet in. Je wilt de selectie ook niet teveel belasten, want als er nog meer mensen wegvallen, wordt het wel heel penibel.”

En dat woord geldt zo langzamerhand ook voor de situatie van Olympia ’28. Vijf voor twaalf is het misschien nog niet, tien voor twaalf is het zeker. En dat geldt ook voor tegenstander VEVO. “Dat is een ploeg met veel power en snelle aanvallers. Je krijgt geen seconde rust. Uit speelden we 3-3. Aanvankelijk hadden we het heel moeilijk, maar na een kleine omzetting in het veld kantelde het duel. Toen kwamen we op 1-3. Die wedstrijd hadden we rustig moeten uitspelen, maar vlak voor tijd scoorde VEVO nog twee keer. Dat zegt meteen ook weer wat over de mentale veerkracht van die ploeg.”

En juist daar ligt het pijnpunt van Olympia ’28, vindt Schoenmakers. “Spelen we goed, dan kunnen we van iedereen winnen. Gaat het wat minder, dan kunnen we niet overschakelen. En dat is in deze fase van de competitie wel nodig, anders wordt het gewoon heel lastig. Lukt het voetballend niet, dan moeten we dezelfde power en beleving als de tegenstander brengen. Dat lukt vaak niet. Vorige week gingen we ook op die manier onderuit. We komen snel op 0-1, krijgen een goede kans op 0-2, maar daarna zie je dat we tweede ballen niet winnen en veel duels verliezen. Uiteindelijk geef je zo’n wedstrijd dan weer uit handen.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore