24 oktober 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Derde historisch schip voor Hasselt

Geplaatst op: 13 april 2017

Naast de twee vrachtschepen ‘De Oude Jan’ en ‘De Stella Maris’ krijgt een derde historisch schip een ligplaats in Hasselt. Het college heeft op advies van de adviescommissie Historische schepen besloten een ligplaats toe te wijzen aan de ‘Anje’. De ‘Anje’ is een zeilend schip. Hiermee wordt de verscheidenheid aan historische schepen in Hasselt vergroot. Het aanmeren van dit schip maakt deel uit van het Grachtenplan Hasselt.

Langs het Kalkovenwegje in Hasselt zijn twee ligplaatsen ingericht voor bewoonde historische schepen. Deze twee plekken zijn in 2014 ingenomen door de ‘Stella Maris’ en de ‘Oude Jan’. De adviescommissie historische schepen heeft geadviseerd over de locatie voor de derde ligplaats aan het Tijlswegje. Aan het Tijlswegje wordt, in het kader van het Grachtenplan, ook de tijdelijke sanitaire voorziening voor waterrecreanten geplaatst. In overleg met de ‘Stella Maris’ wordt gekeken of verplaatsing naar het Tijlswegje mogelijk en wenselijk is. De ‘Anje’ komt dan te liggen bij de Kalkovens.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore