20 oktober 2020 Gebruikers online: 47
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel kinderactiviteiten op Koningsdag

Geplaatst op: 13 april 2017

De Oranjevereniging heeft een afwisselend programma samengesteld voor Koningsdag. Het feest vindt plaats in en om het kalkoventerrein en bij slecht weer in De Prinsenhof. Het programma ziet er als volgt uit:

9.15 uur – Start muzikale optocht met versierde fietsen en skelters

Locatie : opstellen Wilhelminalaan zijde schakel.

Route Wilhelminalaan, RA Gasthuisstraat, Einde Nieuwstraat LA Ridderstraat, Eiland, Buiten Enkpoort, LA Sportlaan, Stop voorzijde Hazelaar voor aubade ( fietsen en skelters op aangegeven locatie parkeren), Na de Aubade vervolgd de route via de van der vechtlaan naar de Linde.

9.30 uur – Aubade

Locatie : voorzijde Hazelaar

Tijdens de optocht stoppen we voor de Aubade bij de Hazelaar waar we onder muzikale begeleiding van christelijk fanfare korps Irene de aubade zingen. Wethouder de heer Speksnijder zal hier namens de gemeente Zwartewaterland bij aanwezig zijn.

10.00 uur – Ranja en wat lekkers

Locatie : Kalkovens

Van al dat fietsen en zingen krijg je natuurlijk dorst en zin in wat lekkers !

10.30 uur en 13.30 uur Theatervoorstelling Joep! (4 jaar en ouder)

Locatie : Bolwerk

Joep! gaat over een lammetje. Op een ochtend wordt Joep wakker met een vreemd gevoel. Zodra hij weet waarom hij moet huilen, lachen en brommen tegelijk, wil hij dit met iedereen delen. Dat lijkt makkelijker dan het is. Want Joep stottert. Soms wat meer en soms wat minder. Vol goede moed bezoekt hij zijn vrienden om het grote nieuws te verspreiden.

11.30 uur 12.15 uur en 14.30 uur– Theater workshop poppenspel

Locatie : Bolwerk

Ben je 8 jaar of ouder en lijkt het je leuk eens achter de schermen te kijken hoe theater wordt gemaakt ? In deze korte workshop neemt theatermaker en poppenspeelster Marieke Braaksma je met liefde mee in de wondere wereld van het poppenspel.

11.00 uur – Kleedjesmarkt ( tot 15.00 uur )

Locatie : Kalkovenwegje

De kleedjesmarkt vindt dit jaar plaats bij/rondom de kalkovens. Je kunt vanaf 11.00 uur met je spullen naar de Kalkovens komen. Houd er rekening mee dat het kalkovenwegje is afgesloten voor auto’s . Parkeren is mogelijk bij de hoofdingang van het gemeentehuis ( achter de linde )

11.00 uur Kidsfestijn ( tot 16.00 uur )

Locatie : Wilhelminalaan/ bolwerk/ kalkoventerrein

Megaspektakel met stormbaan van maar liefst 27 meter, rodeostier, Sumo-kids voetbal en vele springkussens voor de kleintjes onder ons. Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door de plaatselijke horeca een festijn voor jong en oud !

15.30 uur Skelterrace

Locatie : Wilhelminalaan/ bolwerk/ kalkoventerrein

Het vertrouwde onderdeel tijdens koningsdag voor de jeugd tot en met 12 jaar. Ben jij de Max Verstappen op een skelter ? Geef je dan op tijdens koningsdag bij de kraam van de Oranjevereniging. De winnaars worden aansluitend aan de race beloond met een echte beker, zoals dit bij een kampioen hoort!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore