20 oktober 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gezellige dag helpt Phoneo aan een busje

Geplaatst op: 17 april 2017

De Ontmoetingskerk was op Tweede Paasdag het decor van een grote Roemenië-middag. Het geld dat daarmee in het laatje wordt gebracht is bestemd voor de Stichting Phoneo. Gemeentelid Minke van Assen werkt daarvoor momenteel in Roemenië, maar omdat ze een week terug is in Hasselt kon ze ook aanwezig zijn in de Ontmoetingskerk.

Met een brede glimlach rond de mond vertelt ze haar verhaal. Die stemming heeft alles te maken met de opkomst. Het is al direct na de start van de middag druk in de kerk. “Ze is commercieel hoor…tijdens de dienst van vanochtend vertelde ze dat alle activiteiten gratis is, als je tenminste een strippenkaart aanschaft”, lacht een gemeentelid. Met die strippenkaarten kunnen aanwezig sjoelen, zich laten schminken, spullen kopen op de snuffelmarkt of zich tegoed doen aan soep, hamburgers of oliebollen. Een mindere Tweede Paasdag is denkbaar.

Van Assen reist binnenkort weer terug naar de omgeving van het Roemeense Cluj. Daar werkt ze sinds vorig jaar voor Phoneo. “Dat doet meerdere projecten onder de zigeunerbevolking. Het geld voor deze actie is bedoeld voor de aanschaf van een busje. Dat moet straatarme zigeunerkinderen ophalen. Momenteel zijn dat er drie, maar met een busje kunnen we acht kinderen ophalen”, vertelt Minke. Ze vertelt dat die onderdeel uitmaken van een groep zigeuners die door andere zigeuners wordt gediscrimineerd.

Zelf kwam ze op de Balkan terecht omdat ook Maria Palland uit Hasselt al werk verzet voor Phoneo. “Het is een project waarbij je veel liefde kwijt kunt en echt hulp biedt. Ik ga straks terug tot juli en daarna ben ik ook nog een jaar in Roemenië. Ik vind het prachtig werk, maar uiteindelijk wil ik met mijn Pabo-opleiding wel in het Nederlandse onderwijs terecht.”

Later deze week is er ook nog een plantenactie waarvan de opbrengst naar Phoneo gaat. Voor de aanschaf van het busje is zevenduizend euro nodig. Duizend euro is er al, hoeveel de actie van zaterdag heeft opgeleverd is nog niet bekend.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore