22 oktober 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Restanten Veerpoort blijven zichtbaar

Geplaatst op: 20 april 2017

De in 2016 opgegraven restanten van de historische Veerpoort blijven zichtbaar in de nieuw te realiseren Rivierboulevard. De raad besloot dat donderdagavond, tot groot genoegen van ChristenUnie-raadslid Wilma Veldman.

De ChristenUnie legde al bij het begin van de plannen van de Rivierboulevard de vinger bij het laten zien van de historie van de stad. “We hadden nooit kunnen bevroeden dat we vanavond zouden spreken over reconstructie van de Veerpoort”, glimde Veldman donderdagavond. “Het doet ons deugd dat dit nu gerealiseerd gaat worden. Dat doet recht aan de historie van de stad.”

De muur aan het Justitie Bastion staat op instorten. Daarom wordt die afgebroken en herbouwd. Nabijgelegen bomen zijn daarom gekapt. Dat is in overleg met de buurt gebeurd.

 

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore