19 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Deens gezang in de Grote Kerk (video)

Geplaatst op: 22 april 2017

Tekst, foto's en video Tiffany Frasa

Bedevaartsoord Hasselt is vandaag het bezoekadres van zo’n 25 Deense dominees. In het kader van de Refo500 bezoeken zij de stad. Hierbij gaat de aandacht uit naar de rijke historie van Hasselt en het goed geconserveerde religieus erfgoed.

Refo500-directeur Herman Selderhuis leidt de dominees rond. “Ze vinden het leuk om hier te zijn en je kunt ze ook heel veel laten zien. Je kunt ze ook laten zien hoe het mogelijk is geweest om twee tradities, namelijk katholiek en protestants, in een gemeenschap te laten functioneren.”

Wethouder Dick Visserman heeft vanochtend de dominees ontvangen. “Ik vind het fantastisch”, zegt hij. “Het is heel mooi in het kader van de Refo500, maar het is natuurlijk ook goed voor Hasselt.”

Gisteren zijn de dominees in Zwartsluis geweest, waar Selderhuis een verhaal heeft verteld over de invloed van Luther in Nederland. Vervolgens zijn ze vandaag in Hasselt, waarna de dominees door gaan naar Gouda.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore