24 oktober 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

IJsselheem en Icare zorgen samen in de late uurtjes

Geplaatst op: 24 april 2017

Woonzorgconcern IJsselheem en Icare Verpleging en Verzorging bieden samen avond-nachtzorg aan in Zwartewaterland. Het gaat om ongeplande verpleegkundige zorg die telefonisch of thuis bij een cliënt wordt gegeven. “Dan moet je denken aan een acute situatie, maar ook het verhelpen van een storing aan de morfinepomp of een verstopte katheter”, aldus IJsselheem in een persbericht.

Deze, voor Zwartewaterland, bijzondere samenwerking volgt uit het project Samen Zwartsluis waarin een brede coalitie werkt aan een volledig pakket zorg en diensten, afgestemd op de vraag van de burger. “Met als doel om met elkaar betrokken te zijn voor de cliënten die zorg en aandacht nodig hebben waarvoor een verpleegkundige ingezet moet worden. En om van elkaar te leren,” zegt Sara Wind, die vanuit IJsselheem betrokken is bij Samen Zwartsluis.

Het ziet ernaar uit dat ook Frion zich binnenkort aansluit bij het samenwerkingsverband. Frion biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wind: “Voor acute medische situaties ’s nachts doet Frion nu nog een beroep op de huisartsenpost in Zwolle, maar dat is best ver weg. Maar in Zwartewaterland kennen mensen elkaar en dan is het fijn als er een bekende van Icare of IJsselheem hulp komt bieden.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore