18 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zorg in Zwartewaterland op lokale radio

Geplaatst op: 28 april 2017

Gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk geworden voor nieuwe taken op het gebied van werk, zorg en jeugdhulp (het Sociaal Domein). De decentralisaties hiervan zijn ingezet om het voor de burgers beter en overzichtelijker te regelen en de zorg dichterbij en toegankelijker te organiseren. Daarnaast wordt hiermee invulling gegeven aan de veranderende maatschappij: ‘Van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij’.

Dit proces van decentralisatie is ook in de gemeente Zwartewaterland nog volop gaande. Maar wat is eigenlijk de huidige stand van zaken? Hoe gaan de gemeente en (zorg)uitvoerders om met het bereiken van maatwerk? Is de gemeente voldoende toegerust voor de uitvoering van deze nieuwe taken? Sluit de aanpak in voldoende mate aan op de vragen van mensen? Wie heeft nu eigenlijk de regie?

Zwartewater FM verzorgt op woensdag 10 mei een live uitzending van het programma EnerzijdsAnderzijds vanuit het gemeentehuis in Hasselt. Aanvang: 19.30 uur. Het thema van deze uitzending is: “De zorg op maat in Zwartewaterland?”, waarbij de eerder genoemde vragen aan de orde zullen worden gesteld.

Aan deze uitzending werken mee drs. Jan Noten (tot eind september 2016 voorzitter Landelijke Transitiecommissie Sociaal Domein), wethouder Gerrit Knol (WMO/Zorg/Welzijn, Participatiewet),  Jan Toonen (De Kern – Dimence), Erika de Boer (Adviesraad Sociaal Domein Zwartewaterland), Gia Wallinga (Icare) en diverse andere professionals in het sociaal domein zoals vertegenwoordigers van zorginstellingen, huisarts, maatschappelijke en cliëntorganisaties.

Iedereen is van harte welkom om deze uitzending bij te wonen. U wordt verzocht om dan wel uiterlijk 19.15 uur aanwezig te zijn. Ook kunt u deze uitzending beluisteren via de kabel op 104.1 FM of in de ether op 107.3 FM. Ook via internet kunt u deze uitzending beluisteren via www.zwartewaterfm.nl, kies voor ‘Luister live’.

Samenhangend met deze speciale uitzending EnerzijdsAnderzijds is de reguliere uitzending van de CBO van 10 mei verplaatst naar dinsdagavond 9 mei 2017

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour