20 oktober 2020 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Slimme Eter Gewichtsconsulent verhuist naar Keppelstraat

Geplaatst op: 2 mei 2017

Een wandeling door Hasselt bracht Joyce Kuttschreutter-Van Dalen onlangs in de Keppelstraat. Binnenkort is ze bijna dagelijks in dat straatje te vinden, want met haar bedrijf Slimme Eter Gewichtsconsulent huurt ze het voormalige pand van Vluchtelingenwerk. “Dat biedt me de ruimte om klanten beter te ontvangen en ook workshops te geven”, vertelt de gewichtsconsulente.

Ze komt in het pand naast Koffie Dick en De Regelaardij. Vier weken geleden wandelde ze door het straatje in het centrum van Hasselt en was ze meteen enthousiast over de ruimte. Het was ook tijd voor een volgende stap. Haar bedrijf is uit de woning aan de Rietsnit gegroeid, waar ze vanuit de slaapkamer en de woonkamer werkt. Dat doet ze sinds ze begin 2015 een praktijk als BGN gewichtsconsulent startte. Een jaar daarvoor behaalde ze haar diploma. Dat betekent dat ze gediplomeerd en gekwalificeerd is en voldoet aan strenge criteria en nascholingseisen. Ze begeleidt cliënten naar een gezond eet- en leefpatroon volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Cliënten die om medische redenen voeding met specifieke eisen nodig hebben, kunnen niet bij haar terecht. Ook mag ze geen afslankproducten, maaltijdvervangers, detox of Sportvasten verkopen. Dankzij die strenge eisen vergoeden steeds meer zorgverzekeraars de behandeltrajecten. Zilveren kruis vergoedt bijvoorbeeld vanuit alle aanvullende pakketten € 120,00 op jaarbasis.

Door die ontwikkeling kreeg Joyce dit jaar steeds meer cliënten en is het tijd om te groeien. Eigen ervaringen leidden destijds tot het volgen van een opleiding. “Zelf heb ik 114 kilo gewogen. Na het besluit dat het zo niet verder kon, ging ik twee tot drie keer in de week sporten en gezonder eten. Ik viel in twee jaar twintig kilo af, zonder dat ik mezelf op een streng dieet zette. In het weekeinde geniet ik van de dingen die ik lekker vind. Verder kook ik nu zonder pakjes en volg recepten, dit is ook wat ik mijn cliënten leer. Het leven is er om van te genieten en dat lukt niet wanneer je jezelf van alles ontzegt. Kies één dag in de week als alles-mag-dag. Dan is het veel makkelijker om door de weeks gezonde maaltijden en tussendoortjes te kiezen, want je hebt iets om naar uit te kijken.”

Slimme Eter Gewichtsconsulent werkt met de methode Spruitjes en Zo! Dat is een zes stappenplan. “Tijdens het eerste consult komt de stelling voorbij: ‘Als ik in de spiegel kijk ben ik tevreden’. Bijna alle cliënten antwoorden dan ‘niet waar”. Op de volgende stelling ‘Mensen zeggen vaak dat ik er goed uit zie’, zeggen ze meestal ‘waar’. Afvallen is niet alleen minder en gezonder eten, het is ook je beweegpatroon aanpassen en je mindset veranderen. Balans vinden in jezelf en wat goed voelt voor jou. Je zelfvertrouwen weer opbouwen en je fitter en energieker voelen, dat is wat ik graag samen met mijn cliënten wil vinden en opbouwen.”

Op de nieuwe locatie heeft ze straks meer mogelijkheden. Ze wil daar ook workshops gaan geven, zoals ‘doorbreken van eetgewoontes’. “De ideeën daarvoor waren er al, maar de ruimte ontbrak. Straks wordt het aanbod veel breder. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Kijk voor meer informatie op www.slimmeeter.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore