18 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Herdenking van de gevallenen

Geplaatst op: 3 mei 2017

Op donderdag 4 mei worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk. Bij alle herdenkingen is een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur aanwezig. In Hasselt is dit het programma:

19.00 uur: Bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis
19.40 uur: vertrek stille tocht naar het oorlogsmonument op de Joodse begraafplaats en bij de Ned. Hervormde kerk.
De gemeente Zwartewaterland wordt vertegenwoordigd door wethouder D. Visserman.

Twee minuten stilte

Van 20.00 uur tot 2 minuten daarna zal op de herdenkingsplaatsen absolute stilte in acht worden genomen. Van ‘s avonds 18.00 uur tot zonsondergang hangen van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. U wordt verzocht deze gedragslijn te volgen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore