25 oktober 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwartewaterlandloop mikt meer op heel Zwartewaterland

Geplaatst op: 5 mei 2017

Een nieuw bestuur kijkt met veel ambitie naar de toekomst van de Zwartewaterlandloop. Dat loopevenement met een unieke formule wil de komende jaren groeien en zich meer richten op heel Zwartewaterland. Een eerste verandering is er dit jaar al: de Zwartewaterlandloop kiest met vrijdagavond 7 juli een nieuwe datum op de kalender.

De afgelopen jaren was het evenement onderdeel van de Zwartsluizer Zaterdag, maar bleef de belangstelling achter bij de verwachting. Afgelopen september waren er vijftig deelnemers en slechts twintig kinderen die de Kids Run aflegden. Dat moet anders, vindt het bestuur dat nu bestaat uit Jeannette Bosman, Lucas Fakkert, Johan Slurink, Marco Mosman en voorzitter Inge Huitema. “De komende jaren willen we doorgroeien naar tweehonderd deelnemers, maar dit jaar zijn we al blij met honderd lopers.”

Daarvoor begint het bestuur eerder met de organisatie. Scholen en verenigingen worden aangeschreven. “We organiseren voor de basisscholen in Zwartewaterland loopclinics onder leiding van Elianne Huitema. Ook komt er nog een openbare clinic waaraan iedereen kan deelnemen”, vertelt Huitema. Ze wijst op het unieke karakter van de Zwartewaterlandloop. “De afstand van 12,5 kilometer is bijzonder en die kun je ook nog eens in estafettevorm met één of twee medelopers afleggen.”

De keuze voor een nieuwe datum heeft ook te maken met de grote concurrentie in september, legt Huitema uit. “De activiteitenkalender zit dan sowieso al boordevol, maar bovendien moesten we opboksen tegen de Meppel Cityrun en vooral de Fish Potato Run in de Noordoostpolder. In juli liggen de verenigingen bovendien stil.” De Kids Run van 1 kilometer begint nu om 18.15 uur, gevolgd door de 3 kilometer loop om 18.30 uur en de Zwartewaterlandloop om 19.30 uur.

Nieuw is dit jaar ook de start- en finishlocatie. Die verhuist om logistieke redenen naar de Handelskade. Het parcours blijft verder grotendeels hetzelfde. De komende jaren verandert de startlocatie mogelijk nog een keer. “Wij willen de drie kernen van Zwartewaterland bij het evenement betrekken. Het zou prachtig zijn om bijvoorbeeld in Genemuiden te starten en in Zwartsluis te finishen. Voorlopig is dat een gedachte, maar wel één die we na de zomer serieus gaan onderzoeken.”

De organisatie maakt de voorinschrijving dit jaar extra aantrekkelijk. Lopers zijn dan goedkoper (6,50 euro in plaats van 7,50 euro). Zij kunnen bovendien een speciaal kwalitatief goed Zwartewaterlandloop-shirt bestellen voor 12,50 euro. Deelnemers aan de Kids Run (basisschoolleeftijd) ontvangen allemaal een medaille.

Inschrijven via www.zwartewaterlandloop.nl en www.uitslagen.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore