25 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bijzondere Molendag voor De Zwaluw

Geplaatst op: 7 mei 2017

Het bestuur en de molenaars van De Zwaluw nodigen belangstellenden uit om een kijkje te komen nemen op Nationale Molendag, zaterdag 13 mei 2017 van 10.30 tot 15.30 uur. De Bouwcommissie en de molenaars zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en te vertellen over de voortgang van de restauratie. Niet alleen aan de molen wordt hard gewerkt, ook het bijgebouw het “Pakhuis” wordt opgeknapt; hier zijn de vrijwilligers van de molen mee bezig. In het Pakhuis is weer een Boekenmarkt.

Het is alweer even geleden dat de wieken van De Zwaluw werden verwijderd met een hoogwerker. Sinds die tijd staat de molen er een beetje triest bij. Maar achter de hekken wordt er hard gewerkt! De muren zijn schoongemaakt en waar nodig opnieuw ingevoegd. Aan de stelling zijn nieuwe randbalken en schoren  bevestigd. Op 25 april werd de windpeluw geplaatst. Dit is een van de belangrijkste balken in een molen; hierop rust zo’n 80 tot 90% van het gewicht van het gehele wiekenkruis met bovenas en bovenwiel. Onder de windpeluw hangt de baard van de molen

Na afloop van de rondleiding kunt u nog genieten van de heerlijke pannenkoeken of een kopje koffie of thee met iets lekkers! Ook is er de mogelijkheid om pannenkoekenmeel of kruidkoekmix te kopen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour