22 oktober 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Molen De Zwaluw is niet vegetarisch’

Geplaatst op: 13 mei 2017

Varkensvet hangt bovenin de molen te drogen

Voor wie het misschien verwachtte: molen De Zwaluw is niet vegetarisch. Met varkensvet wordt ‘de kap’ gesmeerd: het bovenste gedeelte van de molen dat kan draaien. Vandaag was het landelijke molen- en gemalendag. De Zwaluw, hoewel zonder wieken, stelde ook de deuren open.

Juist het feit dat de wieken ontbreken, zorgde voor een uniek moment. Ook het bovenste gedeelte van de molen was daardoor te bezichtigen. Verschillende mensen namen die moeite, waaronder zelfs een man van in de 80.

Bovenin de molen hangt ook het varkensvet, dat de molen uit Genemuiden krijgt aangeleverd. “Het voordeel van dierlijk vet is dat het niet in het houdt trekt”, vertelt aspirant-molenaar Arjan Wegerif. Diverse mensen kregen vandaag een rondleiding door de molen. En bovenin is dat soms best lastig: onder een balk doorkruipen is vereist om er te komen.

 

 

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore