22 september 2020 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Grote stap werkzaamheden speeltuin Willem Egbertsstraat

Geplaatst op: 19 mei 2017

Het basketveld klaargemaakt voor bestrating

Voor het grootschalige speeltuinplan aan de Willem Egbertsstraat is vrijdagochtend een begin gemaakt met het graafwerk. Met een graafmachine is de graslaag verwijderd voor het basketbalveld dat later betegeld wordt. Hetzelfde gebeurt met het zogeheten ‘rolstoelpad’ dat door de speeltuin loopt.

In november vorig jaar geleden namen een groep buren het particuliere initiatief om Vereniging Speeltuin W.E. op te richten, om op het vierkante grasveld voor hun huis een mooie speeltuin te realiseren. Veel werk zat al in het aanschrijven van fondsen wat al mooie vruchten heeft afgeworpen. Zo gaven diverse instanties hun mooie plan al financiële steun. Om het totale plan te realiseren is in totaal 20.000 euro nodig. In een latere fase komt er ook een contributiesysteem voor de aanvullende kosten.

Het eerder genoemde rolstoelpad is als een van de laatste elementen toegevoegd aan het ontwerpplan. Het verenigingsbestuur werd zich bewust ervan dat het ook belangrijk is om een gedeelte van de speeltuin toegankelijk te maken voor minder-validen. Jan en Annie Kompanje wonen aan de speeltuin en hebben geregeld hun kleinzoon Jan over die in rolstoel zit. Daardoor zagen de initiatiefnemers het belang om kinderen als Jan ook geschikte speelruimte te bieden.

Het totale project wordt breed gedragen in de straat en veel bewoners steken hun armen uit de mouw met de werkzaamheden. De vereniging zoekt nog extra vrijwilligers die letterlijk een steentje bij willen dragen aan de aanleg van de speeltuin. Binnenkort zijn er tegelaars nodig om basketbalveld en het rolstoelpad. Helpen handen kunnen zich aanmelden met een mail naar speeltuinwillemegbertsstraat@gmail.com. Op 7 juni staat bovendien een grote klusdag op de agenda.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Grote stap werkzaamheden speeltuin Willem Egbertsstraat”

  1. Jantje beten heeft nog niet gesponsord. Gemeente en de groene loper ijsseldelta wel

Nightstore