18 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia ’28 strijdt tegen Zwolsche Boys

Geplaatst op: 19 mei 2017

Als Olympia ’28 ook volgend jaar in de derde klasse wil uitkomen, moet de ploeg zich in de nacompetitie het vege lijf redden. De eerste kans daarvoor is een tweeluik tegen Zwolsche Boys. Een goede uitgangspositie moet de ploeg van Melchior Schoenmakers zich zaterdag in Zwolle zien te verwerven. Dan kan het karwei komende dinsdag thuis worden afgemaakt.

Makkelijk zal het in Zwolle vermoedelijk niet worden, want de ‘boys’ scoorden in de vierde klasse maar liefst 98 keer. Belangrijkste schutter is Lodewijk de Vries die 35 keer raak schoot. De ervaren spits heeft al bij veel verenigingen in en rondom Zwolle geweest en is nog steeds levensgevaarlijk. Desondanks bleef Swift buiten bereik, waardoor de traditionele vereniging uit Zwolle via de nacompetitie moet zien af te dwingen.

De laatste onderlinge duels geven Olympia ’28 wel hoop. Twee jaar geleden wonnen de Hasselters thuis met 4-0 en uit met 3-7. Dat zou nu ruim voldoende zijn voor handhaving. Gaan de Zwollenaren toch met de winst aan de haal, dan krijgt Olympia ’28 nog een kans op handhaving in de tweede ronde van de nacompetitie.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore