18 september 2020 Gebruikers online: 51
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia blijft in derde klasse met winst na penalty’s

Geplaatst op: 23 mei 2017

Foto's Henk Kuik

Na een slechte en later zenuwslopende pot voetbal heeft Olympia’28 zich dinsdagavond veilig gespeeld tegen Zwolsche Boys. Na verlenging en penalty’s trokken de Hasselters aan het langste eind. Daarmee voorkomt de ploeg van vertrekkend trainer Melchior Schoenmakers een mogelijke degradatie terug naar de kelder van het amateurvoetbal.

Op sportpark ’t Hoenbroeck waar ongeveer zeshonderd toeschouwers langs de lijn stonden, overheerste opluchting en ook blijdschap na de handhaving. Na een tranentrekkende eerste helft mochten de Olympianen blij zijn met een 0-0 tussenstand in de rust. In de 76e leek het even einde verhaal toen de Zwolse topschutter Lodewijk de Vries de stand op 0-1 bracht. Toch was het een paar minuten later 1-1 dankzij een kopbal van Robert Wursten en kwam er weer hoop. Vlakbij voor het eind van de reguliere speeltijd zorgde Erik van der Kolk, wederom met het hoofd, vanuit een corner voor de 2-1 waarmee er verlengd werd.

Wesley Pestman zette uit een voorzet van aanvoerder Kjelt Bonhof de stand op 3-1 en was Olympia virtueel even veilig. Maar in de tweede helft van de verlenging scoorden de Boys toch weer. Maar omdat uit- en thuisdoelpunten even zwaar telden, kwamen er na 120 minuten penalty’s.

Daarin was keeper Jeroen Bos belangrijk met het pakken van de derde Zwolse penalty. Ook de vierde bal leek van Zwolse zijde gemist te worden, maar deze mocht Zwolsche Boys overnemen omdat de Hasselter goalie van zijn doellijn afgeweest zou zijn. Maar omdat Olympia geen enkele penalty mistte kwamen ze als winnaar uit de strijd. Daardoor mogen ze volgend seizoen ook onder de nieuwe trainer Jarrisch Keizer uitkomen in de derde klasse oost.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore