19 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het Anker opent nieuw schoolplein

Geplaatst op: 24 mei 2017

Freestyler Josh opent komende woensdag het nieuwe schoolplein van basisschool Het Anker. Na de openingshandeling gaan de leerlingen aan de slag met sport- en spelactiviteiten. Bij de opening is ook een vertegenwoordiger van de Cruyff Foundation aanwezig. Het afgelopen schooljaar heeft CBS Het Anker het schoolplein grondig aangepakt. Aanleiding hiervoor was de gewonnen prijs ter waarde van 8000 euro in Amsterdam. Kinderen uit de bovenbouw namen daar deel aan activiteiten rond het EK Atletiek.

In september begon een schoolpleincommissie met daarin ouders en leerkrachten ideeën uit te werken. Ook het leerlingenpanel van de school dacht actief mee. Een nieuw speeltoestel is inmiddels geplaatst. Tijdens diverse klussenochtenden pakten vele vrijwilligers het plein grondig aan: bomen, struiken en bielzen zijn verwijderd, delen van het plein zijn opnieuw betegeld, er zijn 5 nieuwe bankjes geplaatst en er is een beukenhaag geplaatst. Last but not least is gisteren de coating aangebracht van de Johan Cruyff Foundation. Hiermee is basisschool Het Anker een van de 300 basisscholen in Nederland die officieel een Schoolplein14 heeft.

Met het project Schoolplein14 wil de Cruyff Foundation kinderen ook tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen. Door het aanbrengen van lijnen en kleurvakken (coatings) op het oude schoolplein is een Bulls Eye en een atletiekbaan gecreëerd. Ook krijgt de school een sportpakket en spellenhandboek om actief met de leerlingen aan de slag te gaan op hun Schoolplein14. Naast het stimuleren van het samen sporten en spelen biedt Schoolplein14 leerkrachten structuur en overzicht op het schoolplein, laat het ook minder sportieve kinderen bewegen, stimuleert het de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken en vermindert het ‘opstootjes’ op het schoolplein.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour