22 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De kop is eraf bij Martino’s Boulevard

Geplaatst op: 25 mei 2017

Martijn van der Velde in het begin van zijn horeca-avontuur

“Als het zo doorgaat, dan gaan we het redden.” Tevreden kijkt Martijn de Velde terug op de eerste drie maanden van zijn nieuwe dinercafé Martino’s boulevard. Die werd in maart geopend, op de plaats waar vroeger Ruimzicht en later een korte periode café De Kaai hun stekkie hadden. Na een periode van leegstand is er weer leven in de brouwerij.

Dat is nu wel heel letterlijk. De werkzaamheden voor de Rivierboulevard zijn op dit moment bij hem voor de deur. “Dat kost ons omzet”, zegt hij. “Maar het project wordt wel mooi, het is goed voor Hasselt. De toerist moet Hasselt in. Want de leegstand is altijd groot.”

De Velde mikt desondanks toch deels ook op de Hasselter bevolking. “We willen wel binding met Hasselt houden. De Hasselter hoeft niet meer naar Zwolle. We hebben hier op een oude locatie een nieuwe horecazaak. Ga de streep eens over en ga in Hasselt uit eten”, roept De Velde op. “De Hasseltse horeca heeft meer dan genoeg te bieden, maar sommige consumenten moeten dat nog ervaren.”

In de afgelopen maanden gebeurde dat al meer dan eens. “Het was boven verwachting”, zegt de jonge ondernemer, die toegeeft wel ‘gezonde spanning’ gehad te hebben. “Je vraagt je natuurlijk af of er in Hasselt wel genoeg markt is voor nog een horecazaak.  Wij beslaan weer een ander stukje markt: het dinercafé. Restaurantkwaliteit voor de prijs van een eetcafé. Zo laagdrempelig willen we het ook houden.” Als voorbeeld noemt De Velde een lendebiefstuk. Dat staat voor 15,95 op de kaart.

“Consumenten gaan bewuster eten”, meent hij. “Kwaliteit komt boven kwantiteit. Je ziet nu veel van die ‘all-you-can-eat’-restaurants. Ik denk dat dat een tijdelijke hype is. Je schuift in een halfuur twee kilo eten naar binnen, dat is ook niet goed voor je gezondheid. En ik denk dat het prijsverschil niet eens zo heel groot is.”

Met feestdagen is er tussen die restaurants en Martino’s Boulevard een overeenkomst. “Dan is het hier ook hartstikke druk. Dat zal het vandaag (Hemelvaartsdag) ook wel zijn.” Vaak is dat een verrassing, want reserveren is niet verplicht. “Dat hebben we natuurlijk wel het liefst, dan kun je je voorbereiden.”

De Boulevard deed in de afgelopen tijd ook al een paar keer een buffet. “Als er om gevraagd wordt, dan doen we dat.” En zo werkt het bij  kok Wil-Henry Bastiaannet ook buiten buffetten om. “Bij mij is de enige grens dat ik het in huis moet hebben. Verder kan alles. Maar vorige week hadden we iemand met een fructose-allergie. Tja, dat is wel handig om vantevoren te weten.”

Bastiaannet verliet acht jaar geleden de horeca, omdat hij er naar eigen zeggen ‘zat van was’. De volwaardige, volleerde kok keerde na de opening van Martino’s Boulevard weer terug en dat bevalt goed. “Het is super om weer in de keuken te staan. Door mijn diploma’s kan ik ook kwaliteit leveren.” Dat er nu twee maanden lang asperges op de kaart staan, vindt de kok geen probleem. “Ik vind het wel leuk, zo’n constante factor. En we doen ook veel buiten de kaart om. Zo hebben we een lammetje gekocht, dat naar de slager gegaan is. Dus we serveren nu een duo van lam. Als je een goede kaart als basis hebt, kun je daaromheen ook mooie dingen doen.”

Binnenkort, als de verbouwing van de kade klaar is, presenteert De Velde een nieuwe kaart. “We leggen dan echt de focus op de lunch tussen de middag, de borrel in de middag en het diner ’s avonds.”

Martino’s Boulevard gaat elke dag, behalve dinsdag, om 12:00 open. In het hoogseizoen wil De Velde de zaak vanaf 10:00 open. “Maar we gaan geen ontbijt doen hoor. Daar is het hier de cultuur niet naar.”

Gepubliceerd door admin

Eén reactie op “De kop is eraf bij Martino’s Boulevard”

Nightstore