23 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jubilerende scouting klaar voor bijna jubilerende avondvierdaagse

Geplaatst op: 25 mei 2017

Burgemeester ook dit jaar aanwezig bij defilé. Foto Wandelvierdaagse Hasselt

Scouting de Veste viert twee jaar achter elkaar een jubileum. Dit jaar bestaan de scouts aan De Sikkel dertig jaar en in 2018 organiseren ze voor de dertigste keer de Avondvierdaagse van Hasselt. Komende maandag beginnen vermoedelijk bijna duizend wandelaars aan vier dagen lopen in en rondom Hasselt. “Ons streven is altijd duizend deelnemers geweest. Het zou mooi zijn als we die grens tijdens het jubileum passeren”, zegt Wendy Bloemink-Hulsebosch.

Zij is lid van de commissie van De Veste die jaarlijks de Avondvierdaagse organiseert. In het onderkomen aan De Sikkel wacht ze op een vergadering. Het is een komen van mensen in gebouw, want er zijn nog meer vergaderingen gepland. Nog niet over de jubileumviering van De Veste zelf trouwens. “We gaan in ieder geval in september op kamp”, vertelt Bloemink. Als iedereen meegaat, wordt dan nog een hele logistieke operatie. Met honderd leden gaat het goed met de scouting, onder meer dankzij een grote aanwas van leden uit Genemuiden en Stadshagen.

Het kamp is van later zorg, eerst het wandelevenement maar eens. De organisatie is geen sinecure. Na 29 jaar is het geen kwestie van draaiboek uit de kast en lopen maar, zegt Bloemink. “Direct na het evenement beginnen we met de evaluatie en bespreken we mogelijke verbeteringen. Daarna komen we in oktober weer bij elkaar. Er komt heel wat bij zo’n evenement kijken: vergunningen regelen, sponsoren zoeken, vrijwilligers vinden, noem maar op.”

Gelukkig is de medewerking groot, zegt ze. “De Wandelvierdaagse in Hasselt zit echt in de lift. Niet alleen qua aantal deelnemers, maar ook qua medewerking. Naast hoofdsponsor Zwartewaterland Assurantiën hebben we bijvoorbeeld Laarimda Voetverzorging als sponsor binnengehaald. En Emte, Boni en De Koekoeksbloemen zorgen voor wat lekkers en bloemen onderweg. Ook de vrijwilligersploeg hebben we weer op orde.”

Die krijgt dit jaar wel een belangrijke vernieuwing te verstouwen. Het defilé vertrekt dit jaar vanaf het Bolwerk, in plaats van het Justitie Bastion. “Wij hopen dat het publiek dat de deelnemers wil binnenhalen meer langs de route gaat staan, zodat er een echt defilé is. Dat is veel leuker. Voor de komende jaren werken we nog meer plannen uit voor de slotavond”, vertelt Bloemink, die hoopt dat het publiek weg blijft van het Bolwerk en de Wilhelminalaan. Het terrein is ook niet berekend op veel volk. Ook het gemeentehuis is een goede plek voor het feliciteren van deelnemers. Ook burgemeester Bilder staat daar om 20.00 uur.

Met de verwachte hoge temperaturen zou de editie 2017 wel eens een warme kunnen worden. De organisatie raadt deelnemers daarom aan om voldoende water voor onderweg mee te nemen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore