25 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Balkunstenaar opent schoolplein Anker

Geplaatst op: 31 mei 2017

Meester Erik werd de held van de school. Foto's: Gerrit Slurink

Balkunstenaar Freestyler Josh opende woensdagochtend met een spectaculaire show het nieuwe schoolplein van CBS Het Anker. Het schoolplein is een zogeheten ‘Schoolplein14’, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation.

Eigenlijk kwam het allemaal door moeder Yvonne Tamminga, vertelde locatieleider Jaap Oudenampsen bij de opening. “Zij had een goed idee: in Amsterdam werd het EK Atletiek gehouden, en daar mochten ook scholen aan meedoen.” En zo geschiedde, de bovenbouw van Het Anker reisde af naar Amsterdam.

Daar wonnen ze een prijs van 8.000 euro, te besteden aan Schoolplein14. De voorbereidingen startten in september en zijn nu, acht maanden verder, afgerond. Het bij Schoolplein14 behorende bord werd door Oudenampsen opgehangen, terwijl de kinderen het schoollied zongen.

Naast Josh vertoonden ook leerlingen Silvan en Justin en meester Erik hun balkunsten. De hele school is fan van meester Erik, zo bleek. “Het maakt niet uit als het fout gaat, de fans heb je toch al”, moedigde Josh hem aan. Op de ‘Bulls Eye’, met coating van de Johan Cruyff Foundation werd meester Erik vervolgens de held van de dag.

 

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore