7 oktober 2022 Gebruikers online: 8
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

PvdA: Stadsweide moet er komen

Geplaatst op: 31 mei 2017

De fractie van de PvdA Zwartewaterland doet een dringend beroep op de andere raadsfracties om niet in te stemmen met de plannen van het college om de Stadsweide in Hasselt om de Weede vol te bouwen. Dit voorstel staat vanavond op de agenda van de gemeenteraad.

“De plannen van het college hebben ons onaangenaam verrast”, zegt Klaas Eenkhoorn, raadslid namens de partij. “Als eerste vinden wij het onbegrijpelijk dat het college in de huidige tijd nog altijd top-down plannen maakt zonder hierover op zijn minst met de betrokken bewoners in overleg te gaan. Deze werkwijze stamt nog uit de vorige eeuw, maar zo gaan we nu toch niet meer met elkaar om. Wij roepen dan ook het college op om met de betrokken buurtbewoners om tafel te gaan om samen de planontwikkeling ter hand te nemen.”

Hij vindt niet alleen de wijze waarop de plannen van het college tot stand zijn gekomen onbegrijpelijk. “De inhoud van deze plannen heeft ons zo mogelijk nog meer verbaasd”, aldus de PvdA’er.

Er worden drie varianten gepresenteerd waarbij in alle gevallen fors wordt afgeweken van het opgestelde Masterplan. Het minimaliseren van de stadweide ten behoeve van extra woningen getuigt van een korte termijn visie en van een miskenning van de belangen van de huidige bewoners. Niet alleen zet het college de deur wagenwijd open voor planschadeclaims, veel erger is het dat zij zich een onbetrouwbare partner toont naar de huidige bewoners die in goed vertrouwen op de plannen die er lagen hun woning hebben gekocht.

“Veel van deze bewoners hebben extra kosten gemaakt vanwege de goede ligging aan de stadsweide en om aan de strenge kwaliteitseisen van het plan ‘Hasselt om de Weede’ te voldoen. En nu stapt het college zonder overleg zomaar op een totaal ander plan over. Onbegrijpelijk!”

De PvdA Zwartewaterland roept haar collega raadsfracties dan ook op om niet in te stemmen met deze plannen en het college opnieuw aan het werk te zetten. En deze keer op de goede manier – niet tégen de bewoners, maar mét.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour