25 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Binnenvaren Anje rondt grachtenplan en restauratie kademuren af

Geplaatst op: 8 juni 2017

Het derde historische schip Anje vaart vrijdagmiddag Hasselt binnen. Het binnenvaren van dit schip vormt de symbolische afronding van het Grachtenplan en van het project Restauratie kademuren. De Anje vaart tussen 14.30 en 14.45 uur de grachten van Hasselt binnen.

In het kader van het Grachtenplan zijn alle bruggen in Hasselt opgeknapt. Om de bruggen veilig bedienbaar te maken is ook elektrotechnisch het één en ander aangepast. Daarnaast zijn de aanlegvoorzieningen in de grachten verbeterd en zijn er drijvende steigers in de Prinsengracht en in de gracht tegenover de kalkovens aangebracht. Aan de kade zijn ook enkele water- en elektrapunten gerealiseerd. Ook is er een sanitaire unit geplaatst aan Tijlswegje. Met deze ontwikkelingen krijgt de toeristische scheepvaart door de grachten een impuls.

De Anje is het derde historische schip dat een ligplaats krijgt in Hasselt. De Anje komt te liggen naast de Stella Maris ter hoogte van de Kalkovens. Het aanmeren van dit schip maakt deel uit van het grachtenplan.

 

Restauratie kademuren

De restauratiewerkzaamheden bestonden uit het opknappen van de sluisdeuren en de remmingswerken, het vervangen van de palen in de gracht en het opnieuw voegen van slechte stukken. Daarnaast zijn kapotte stenen en een deel van de rollaag vervangen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore