22 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Voorlezen belangrijk voor ontwikkeling van kinderen’

Geplaatst op: 12 juni 2017

Foto: Bibliotheek Zwartewaterland

Vanaf januari is er een groep vrijwilligers die iedere woensdagmiddag voorleest in de bibliotheek Hasselt; een groep enthousiastelingen die ervaring heeft met voorlezen aan kinderen. De belangstelling voor het voorlezen is wisselend, de ene week zijn er meer kinderen dan de andere. Daarom wil de bibliotheek nogmaals de aandacht vestigen op deze activiteit.

“Voorlezen is namelijk ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer. Bovendien is voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen.
In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.
In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind”, aldus Corry Folkersma namens de bibliotheek.

Zij hoopt dan ook dat er veel kinderen (van 3 tot 7 jaar) zullen komen luisteren naar de mooie verhalen op de woensdagmiddag om 15.00 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore