25 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tennisclub Hasselt is asbestvrij

Geplaatst op: 15 juni 2017

De leden van de commissie Beheer & Onderhoud van Tennisclub Hasselt hebben de afgelopen periode flink wat werk verzet op sportpark De Vlegel. De bergingen die gebruikt worden voor de opslag van materieel, gereedschap en materialen zijn grondig aangepakt, waarbij ook de asbest behoudende dakplaten zijn verwijderd.

De bergingen – die in het verre verleden ook al met eigen mankracht zijn neergezet – hadden hun beste tijd gehad en dat was de reden voor de commissie Beheer & Onderhoud (B & O) om deze aan te passen. De dakafwerking was destijds opgebouwd middels asbesthoudende dakplaten en met name dit laatste was doorslaggevend voor deze grootschalige aanpak. Verenigingen hebben namelijk vanuit overheidswege de taak opgedragen gekregen om asbest van hun opstallen en/of terrein te verwijderen.

Gezamenlijk werd gekeken naar de meest efficiënte en voor de vereniging meest voordelige uitwerking. Middels een gedegen voorbereiding (met bijbehorende calculaties) bleek een volledige kapaanpassing de beste oplossing. De aanwezige twee stuks individuele kappen, werden vervangen door één overkappende dwarskapconstructie over beide bergingen heen. Hierdoor verviel de bestaande tussengoot, welke lekkage vertoonde en moeilijk te onderhouden was. De kapconstructie werd dusdanig vormgegeven dat het geheel op hele- en standaard afmetingen dakplaten uit kwam, waardoor de uitvoering ook binnen de begroting uitvoerbaar bleek.

De asbestbeplating is door een erkend bedrijf verwijderd en afgevoerd, maar daarnaast zijn alle werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd, zodat dure manuren voor de club bespaard bleven. Vooraf werden de houten spanten prefab klaargemaakt, zodat het geheel daarna in een keer opgebouwd kon worden. Hierdoor hadden de sporters weinig last van deze activiteiten en konden alle competitie wedstrijden bijna ongestoord doorgang vinden.

Iedereen die het resultaat wil komen bekijken is natuurlijk welkom op zaterdag 17 juni a.s. tijdens de Open Dag. Hier kunnen belangstellenden kennis maken met de tennissport en met TCH. Tussen 13.00 – 16.00 uur is jong en oud welkom op het tennispark aan Sikkel 1 te Hasselt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour