19 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Mooie opkomst open dag Tennisclub Hasselt

Geplaatst op: 17 juni 2017

Een groepje kinderen leert de eerste beginselen van de tennissport, een volwassen aspirant-lid verlaat net De Vlegel en op het terras zit een aantal leden gezellig bij elkaar. De jaarlijkse Open Dag van Tennisclub Hasselt lijkt geslaagd. Nu nog een serieuze ledenaanwas. “Zowel bij de jeugd als de senioren kunnen we nieuwe leden gebruiken”, klinkt het vanaf het terras.

Aan de voorzitter van de Commissie Beheer en Onderhoud Herman Polman zal dat niet liggen. Hij is bijna veertig jaar lid. “En al vrij snel werd ik gevraagd voor het onderhoud en daar ben ik nooit meer vanaf gekomen…”, glimlacht Polman, die de intentie ook nooit heeft gehad. De 71-jarige Hasselter denkt er zelfs aan om weer een balletje te gaan slaan. “Een paar jaar terug ben ik gestopt vanwege een blessure en dan is het heel moeilijk om weer terug te komen, maar bij de tosavonden kriebelt het wel elke keer.”

Polman heeft net met zijn commissie een onderkomen voor opslag van materialen asbestvrij gemaakt. Het tennispark ziet er sowieso piekfijn uit. “Al zijn er altijd kleine dingen en we zijn aan het sparen voor het groot onderhoud wat er aankomt: over een jaar of vijf moeten we nieuwe banen hebben”, weet Polman. Voorzitter Olaf Schulte komt er bij staan. Hij is uiteraard blij met het werk van de commissie. “Want het valt ook bij ons niet altijd mee om vrijwilligers te vinden voor werkzaamheden”, zegt de voorzitter, die zelf heeft aangegeven dat hij zijn functie wil neerleggen. Een aantal andere bestuursleden verricht momenteel ook al interim werk. De Tennisclub kan kortom naast leden ook bestuurders en vrijwilligers gebruiken.

Vandaag draait het echter om nieuwe leden. TCH heeft momenteel tweehonderd leden, waarvan veertig tot de jeugd behoren. In de hoogtijdagen waren het er bijna vierhonderd. “Toen zaten we zelfs tegen een extra baan aan”, herinnert Schulte zich. De voormalig wedstrijdspeler vindt dat de club leden veel te bieden heeft. “We spelen veel competitie, maar ook recreanten voelen zich hier thuis. Dit is bovendien een hele gezellige vereniging. Bij andere clubs vertrekt iedereen nadat de laatste bal is geslagen, hier wordt dan voor wat eten en drinken gezorgd. Leden blijven graag hangen.”

Nu is het afwachten of de aspirant-tennissers die tijdens de open dag langs kwamen, ook blijven hangen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour